diaree este o întâmplare neplăcută la orice vârstă. Diareea la sugari poate provoca îngrijorare pentru îngrijitori, deoarece sugarii sunt în special susceptibili de a deveni deshidratați dacă pierd o mulțime de lichide într -o perioadă scurtă de timp.
diaree la bebeluși apare ca scaune frecvente sau scaune libere. În timp ce bebelușii au adesea scaune mai slabe decât adulții, dacă un îngrijitor observă că copilul lor produce scaun mai slab decât de obicei, ar putea dori să considere că sugarul are diaree.
diaree se va rezolva adesea, dar există unele lucruri pe care o persoană le poate face pentru a -și face copilul să se simtă mai confortabil atunci când o experimentează. De asemenea, este esențial să luați măsuri pentru a preveni deshidratarea, deoarece bebelușii sunt printre grupuri cu cel mai mare risc de a deveni deshidratat.
Lucrurile pe care oamenii le pot face acasă pentru a gestiona diareea la bebeluși includ:
Este important să rețineți că o persoană nu ar trebui să ofere niciodată un copil antidiarrheal pentru sugar medicamente. O persoană ar trebui să contacteze pediatrul său pentru îndrumări privind îngrijirea la domiciliu pentru diaree sau simptome care indică un medic trebuie să examineze copilul.
Îngrijitorii ar trebui să fie întotdeauna întotdeauna Contactați un medic pentru diaree pentru sugari dacă copilul lor are mai mic de 6 luni. Potrivit medicamentului Johns Hopkins, îngrijitorii ar trebui să discute și cu un medic dacă observă următoarele semne la copilul lor:
Persoanele ar trebui să solicite îngrijiri de urgență (sunați la 911) imediat pentru diaree pentru sugari, dacă copilul este slab sau nu se mișcă (letargic) sau îngrijitorul crede că poate exista o viață Amenințarea de urgență.
Cel mai important lucru de care trebuie să aveți grijă dacă un copil are diaree este deshidratarea. Acest lucru este atunci când organismul a pierdut prea mult lichid, o afecțiune care poate provoca o serie de complicații.
În conformitate cu Trustul Național de naștere din Regatul Unit, sugarii prezintă un risc mai mare de a dezvolta deshidratare dacă au mai mici de 1 an și cu atât mai mult dacă au mai mici de 6 luni. De asemenea, organizația observă că sugarii au un risc crescut de deshidratare dacă au o greutate scăzută la naștere.
Semnele de avertizare că un copil se confruntă cu deshidratare ușoară până la moderată includ:
Simptomele deshidratării severe la bebeluși includ:
Un copil poate dezvolta diaree indiferent de a fi alăptat, hrănit cu formula sau un amestec al ambelor. Cauzele diareei la bebeluși includ:
Cercetări au sugerat că bebelușii cu alăptare exclusiv au diaree mai rar decât chiar și parțial formula hrănită cu formulă . Un studiu realizat de 150 de sugari, publicat în Journal of Bangladesh College of Medicien and Surgeons, a constatat că aproximativ 27% dintre bebelușii alăptați au prezentat atacuri frecvente de diaree, comparativ cu aproape 72% dintre cei care au fost hrăniți cu formulă.
Cu toate acestea, asta nu înseamnă că bebelușii alăptați nu vor dezvolta niciodată diaree. Există multe motive pentru care un copil alăptat poate experimenta diaree, inclusiv:
Anumiți factori pot determina un copil alimentar cu formulă să experimenteze diaree. Acestea includ:
O persoană ar trebui să discute despre opțiunile de formulă și orice modificări dietetice cu pediatrul lor.
Diareea este frecventă la sugari. De cele mai multe ori, se va rezolva, iar îngrijitorii îl pot trata acasă. Cu toate acestea, există unele semne pentru a avea grijă de acest lucru poate necesita asistență medicală, cum ar fi simptomele deshidratării.
oamenii ar trebui să acorde atenție mișcărilor intestinale ale sugarului lor pentru a se asigura că știu ce este tipic pentru copilul lor și Ce este diareea. În acest fel, îngrijitorii își pot monitoriza copilul pentru semne de deshidratare și se pot asigura că primesc îngrijiri adecvate atunci când este necesar.
Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .