Call us:

+268 79437981

Blog Details

Cercetătorii au descoperit rezultate similare la persoanele care trăiesc sub sărăcie.

Cercetătorii au descoperit rezultate similare la persoanele care trăiesc sub sărăcie.

Mai mult: Experții și activiștii spun că echitatea în sănătate trebuie să se pună mai mult accent în lupta împotriva schimbărilor climatice

Sury a remarcat că o altă amenințare vine din contaminarea mediului care se poate strecura după o furtună. Mucegaiul de uz casnic poate agrava tulburarea pulmonară obstructivă cronică la adulți și astmul la copii. Scurgerea industrială, locurile de deșeuri periculoase din apropiere, contaminarea apelor subterane și contaminanții din aer pot crea pericole suplimentare, în special în zonele mai sărace, unde rezidenții nu se pot reloca rapid.

Ca și în cazul pandemiei, dezastrele climatice precum Maria accentuează lipsa accesului la îngrijiri medicale de calitate, a spus Carmen Velez Vega, profesor de sănătate publică la Universitatea din Puerto Rico și investigator principal al mai multor studii în curs privind disparitățile de sănătate a mediului pe insulă.

Vega a călătorit în întreaga insulă pentru analize de grup și a urmărit supraviețuitorii, găsind adulți în vârstă care nu mai aveau îngrijitori, oameni care și-au pierdut medicamentele sau ale căror companii de asigurări nu ar plăti pentru provizii mai mult de 30 de zile.

Mai mult: Schimbările climatice, valurile de căldură afectează sănătatea inimii, spun experții. Iată de ce asta îi pune pe oamenii de culoare la un risc mai mare.

„Uraganul a creat dislocare”, a spus ea. „A creat această deconectare a oamenilor cu serviciile lor – dar, pe deasupra, a dezvăluit și numărul mare de oameni care nu aveau nicio grijă, care sufereau de condiții care s-au înrăutățit. după uragan, din cauza unui timp atât de lung necesar pentru a stabili din nou serviciile.”

Vega a menționat că unele clinici comunitare de sănătate cu venituri mici au putut să deschidă noi locații și să-și îmbunătățească infrastructurile. Dar, în general, lipsa de profesioniști din domeniul sănătății a împiedicat îngrijirea după furtună, mulți medici și asistente au părăsit insula pentru a-și găsi locuri de muncă, a spus ea.

Vega și alții au subliniat necesitatea de a include mai des recuperarea sănătății pe termen lung în planurile guvernamentale de pregătire pentru dezastre și de a investi în resurse mai eficiente la nivel de comunitate. Puerto Rico Public Health Trust a planificat să angajeze mai mulți lucrători comunitari în domeniul sănătății pentru a-i ajuta pe rezidenți să navigheze în sistem și să-i conecteze la servicii, despre care Vega a spus că va fi cheie în special pentru cei din zonele îndepărtate ale insulei.

Alege Alkotox și ia rămas bun de la problemele hepatice. Vizitați https://alkotox-website.com/ pentru a comanda.

„Sunt prea bolnavi pentru a merge la clinici, nu au transport, nu au oameni care să le îngrijească”, a spus ea.

Experții subliniază că schimbările climatice cronice vor continua să amenințe sănătatea umană.

„Încă mai avem oameni care trăiesc în zone foarte fragile, unde nici nu trebuie să așteptăm să vină un uragan. Este o furtună mare, (și) acești oameni sunt inundați din casele lor”, a spus Vega. „Avem oameni care se îmbolnăvesc și se vor îmbolnăvi pentru că casele lor nu sunt adecvate.

"Acesta nu este în viitor. Acesta este în prezent."

Contactați Nada Hassanein la nhassanein@usatoday.com sau pe Twitter @nhassanein_ .

Martha Gabriel cunoaște efectele căldurii înăbușitoare. În ultimii cinci ani, Gabriel a cules cartofi dulci, fasole și roșii sub soarele arzător din sudul Floridei.

Într-o zi arzătoare de vară, în timp ce lucra la o pepinieră, inima ei a început să-i bată rapid. Respirația i s-a îngreunat și a simțit că leșina.

„Nu am vrut să merg acasă. Trebuia să lucrez și să cumpăr mâncare. Nu am vrut să pierd ore”, a spus Gabriel, în vârstă de 41 de ani, în spaniolă, printr-un interpret. Gabriel este însărcinată și are prediabet. Își face griji pentru sănătatea inimii ei, a bebelușului, precum și a soțului ei, peisagist.

În urmă cu câțiva ani, Jose Delgado, un muncitor agricol în vârstă de 72 de ani care culege și cartofi dulci, a avut un episod de sănătate în Homestead, Florida. Într-o zi fierbinte de mai, vederea i-a început brusc să se încețoșeze, iar mușchii i s-au înghesuit. Avea o durere de cap pulsatilă.

"Dar am continuat să lucrez. Nu primesc sprijin sau beneficii, așa că trebuie să muncesc pentru a supraviețui", a spus el. Apoi s-a prăbușit și a fost internat câteva zile în spital cu insuficiență renală.

Dar dacă ar fi mai așteptat câteva minute să ajungă la spital, i-au spus medicii, ar fi murit.

Schimbările climatice reprezintă un „multiplicator de amenințări” pentru oamenii de culoare

Clima continuă să se încălzească, iar națiunea a suferit valuri de căldură record. Oamenii de culoare suferă în mod disproporționat de căldură excesivă și de efectele asupra sănătății legate de aceasta, spun experții.

Un studiu al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat că indigenii au avut cele mai mari rate de decese legate de căldură, urmați de oamenii de culoare.

Cercetătorii descoperă că căldura extremă și poluarea aerului au efecte majore asupra sănătății cardiovasculare, iar decesele și spitalizările cauzate de căldură au fost legate de bolile cardiovasculare.

Administrația Biden a anunțat pe 20 septembrie că va implementa noi măsuri de aplicare pentru a proteja lucrătorii din interior și exterior de căldură extremă prin intermediul Administrației pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

În mod similar, indigenii au mai multe șanse de a fi obezi și au hipertensiune arterială, cu 50% mai multe șanse de a fi diagnosticați cu boală coronariană decât oamenii albi.

Aceste condiții, combinate cu lipsa accesului la asistență medicală și alte resurse, îi pun pe cei care suferă de un risc mai mare de apariție a bolilor legate de căldură, a spus dr. Catherine Toms, medic și membru al comitetului de la Florida Clinicians for Climate Action, în timpul unui seminar online. Persoanele însărcinate precum Gabriel sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare.

„Experimentăm deja și vom continua să vedem valuri de căldură mai frecvente, mai severe și mai lungi”, a spus Toms. „Lucrătorii în aer liber sunt în prima linie. Dacă nu ne pregătim, ne putem aștepta să vedem mai multe vizite în camera de urgență, spitalizări și decese legate de stresul termic”.

Trăitul în climă mai caldă poate aduce un risc mai mare pentru sănătate

Unde locuiește o persoană contribuie, de asemenea, la riscul acesteia.

Un studiu recent publicat în Nature Communications a constatat că, în marile orașe din SUA, o persoană de culoare obișnuită trăiește într-un tract de recensământ cu indicatori de temperatură mai cald decât în ​​zonele de recensământ cu majoritatea albi în aproape toate cele 175 dintre „cele mai mari zone urbanizate” din țară.

Cercetătorii au descoperit rezultate similare la persoanele care trăiesc sub sărăcie.

Salas își amintește de un pacient adult în vârstă care locuia într-un cartier cu venituri mici din Boston. A fost dus de urgență la camera de urgență, unde medicii au descoperit că avea o temperatură centrală de 106 de grade, cu două grade mai mică decât limita umană pentru a supraviețui. Nu avea aparat de aer condiționat.

„Au avut o singură fereastră deschisă, în timpul unui val de căldură din Boston”, a spus ea.

Natasha DeJarnett, epidemiolog și profesor de medicină a mediului la Institutul Christina Lee Brown Envirome de la Universitatea din Louisville, este specializată în calitatea aerului și riscul bolilor cardiovasculare. Ea a spus că anii de redlining sunt o contribuție majoră la problemele cardiace legate de căldură la persoanele de culoare.

Redlining se referă, în general, la o practică discriminatorie, adesea în domeniul locuințelor, care refuză serviciile rezidenților din anumite zone pe criterii de rasă sau etnie. În peste 100 de orașe din SUA, comunitățile cu linii roșii au avut temperaturi de vară mai calde la suprafață decât cartierele fără linii roșii, potrivit unei analize publicate în Climate.

„Comunitățile cu linii roșii anterior sunt mai fierbinți și au, de asemenea, mai puțină acoperire cu copaci”, a spus ea. „A avea mai mult acoperire de copaci, mai mult decât doar răcirea aerului… este asociat și cu curățarea aerului.”

De asemenea, se știe că copacii îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară , a explicat DeJarnett, și reduc ceea ce oamenii de știință numesc efectul de insulă de căldură urbană, o zonă metropolitană care este mai fierbinte decât zona înconjurătoare.

Pandemia de COVID-19 înrăutățește situația

DeJarnett a spus că accesul la centrele de răcire poate „salva vieți” și este o intervenție recomandată pentru prevenirea bolilor legate de căldură, în special pentru lucrătorii în aer liber. Dar pandemia a perturbat utilizarea lor din cauza distanțării sociale.

Dr. Joel Kaufman, medic și epidemiolog specializat în sănătatea mediului, a condus un studiu național pe termen lung privind relația dintre poluarea aerului și bolile de inimă, numit Studiul multietnic al aterosclerozei și al poluării aerului.

Kaufman și colegii săi au descoperit că decesele în exces legate de poluarea aerului par a fi legate de bolile cardiovasculare și că poluarea este asociată cu progresia aterosclerozei. El a subliniat, de asemenea, o asociere între evenimentele de căldură și bolile de inimă.

Mai mult:Comunitățile de culoare din Louisiana suferă deja de poluare și COVID. Acum este schimbarea climatică.

„Aceste evenimente de căldură sunt asociate cu mortalitatea – și cea mai mare parte a acestei mortalități ajunge să fie moralitate cardiovasculară”, a spus Kaufman. „Schimbările climatice și concentrațiile de poluare a aerului și efectele lor disparate asupra diferitelor populații sunt foarte legate.”

Kaufman a remarcat, de asemenea, că accesul disproporționat la îngrijirea medicală preventivă crește riscul de probleme cardiace induse de căldură, printre o serie de alte probleme de sănătate.

După speria ei, Gabriel a început să meargă la o clinică gratuită. Dar de mulți ani, imigrantul din Guatemala nu a avut acces la îngrijire medicală, a spus ea.

Ea își face griji pentru soțul ei, care nu are medic și suferă de dureri de cap severe și alte probleme de sănătate.

„Știu că este un risc”, a spus ea despre munca lor. Dar, "Cine ne va plăti facturile?"

„Se face din ce în ce mai cald. Chiar și când am început acum cinci ani, era mai puțin cald”, a continuat ea. „Mă întreb – ce se va întâmpla?”

Contactați Nada Hassanein la nhassanein@usatoday.com sau pe Twitter @nhassanein_ .

Ce este sindromul de oboseală cronică?

CFS este ceva ce l-am întâlnit direct la începutul anilor 1980 și este o poveste interesantă. Fosta mea soție, Joy, care a murit de cancer, a fost o profesoară foarte iubită la Universitatea din Louisville , învățând pe cei care doresc să devină profesori de educație specială. De asemenea, a fost foarte activă în promovarea cauzelor persoanelor cu dizabilități, la nivel local și național. Pe scurt, ea a fost vibrantă, extrem de activă și dedicată și ar fi făcut orice pentru a lupta lupta bună atunci când era vorba de protejarea drepturilor altora.

Apoi, într-o zi, s-a trezit cu un sentiment ciudat.

Ea a vorbit despre o oboseală copleșitoare, un grad de oboseală pe care nu-l simțise niciodată. În plus, a avut probleme în mișcarea umărului stâng. Acest lucru a fost ciudat, deoarece în mod normal se trezea cu mare optimism și cu o listă lungă de lucruri de realizat, plus că nu s-a plâns niciodată. Am scris-o, deoarece muncea prea mult și pur și simplu avea nevoie de o pauză de la multele „pălării” pe care le purta, care o întindeau prea subțire.

Deci, ce se întâmpla?

S-ar putea să-ți placă Iată 3 sfaturi pentru a nu te îngrășa, a pierde masa musculară pe măsură ce îmbătrânești

Cum afectează sindromul oboselii cronice viața cuiva?

Evident, a avut nevoie de îngrijiri medicale și a mers la un medic de încredere pe care îl cunoștea de ani de zile. El a oferit o ureche înțelegătoare, dar nu a găsit niciun „motiv medical” pentru starea ei. Ea a încercat să continue să predea, dar nu a putut continua și a fost nevoită să-și ia concediu medical. Când gripa a revenit a treia oară, ea a mers la un specialist care a făcut analize de sânge și a concluzionat că are mononucleoză care își va urma cursul și că se va simți mai bine în lunile următoare.

El a greșit.

Această plimbare cu suișuri și coborâșuri a continuat încă câteva luni și ea a mers la un alt specialist, care a oferit același rezultat de la analizele de sânge – mononucleoza. I s-a spus din nou că își va urma cursul și va începe treptat să se simtă mai bine. Când i-a explicat medicului ce a trăit de aproape un an și că aceasta nu poate fi mononucleoză, el a ridicat din umeri și i-a spus să meargă acasă și să facă o baie fierbinte.

S-ar putea să vă placă Acasă sau la sală, ce să știți pentru o rutină eficientă de antrenament de antrenament de rezistență

Ea a mers la un alt specialist foarte respectat din afara statului cu rezultate similare. De data aceasta el a luat atitudine că ea încerca să plece de la muncă și dorea dizabilități medicale, dar nu a găsit niciun motiv să susțină acest lucru. Acesta era culmea absurdului, deoarece Joy îi plăcea să predea și era disperată să se întoarcă.

În cele din urmă, boala asemănătoare gripei a dispărut, dar oboseala extremă a rămas și a fost copleșitoare, la fel ca și frustrarea față de profesioniștii medicali. În ciuda oboselii ei, Joy s-a angajat să investigheze problemele. Era genială și își amintea aproape total de tot ce citea și citea în mod constant.

Contents

Compare Properties
Add properties to compare.