Adăugările vin pe măsură ce înțelegerea experților în sănătate asupra bolii confuze evoluează. CDC a enumerat anterior febra gluconol-website.com , tusea și dificultatea de respirație ca simptome.
Dificultățile de respirație au fost modificate de CDC la „spânzare sau dificultăți de respirație”.
Actualizări zilnice despre coronavirus: primiți sesiunea zilnică a USA TODAY în căsuța dvs. de e-mail. Înscrie-te aici
Pacienții cu coronavirus se pot confrunta cu o diversitate de probleme – de la simptome ușoare până la boli severe. Aceste simptome apar în general la 2-14 zile după expunerea la virus. Pacienții pot fi cei mai infecțioși în zilele înainte de a începe să prezinte simptome, arată studiile.
Lista extinsă a CDC este semnificativă: majoritatea site-urilor de testare necesită ca pacientul să aibă un simptom COVID-19 înainte ca individul să poată fi testat.
CDC recomandă solicitarea imediată a „atenției medicale” pentru dificultăți de respirație, durere persistentă sau presiune pe piept, buzele sau fața albăstrui sau o nouă „confuzie sau incapacitatea de a trezi”.
Pe măsură ce COVID-19 și-a întărit controlul asupra lumii în ultimele trei luni, înțelegerea medicală a virusului a avansat. Organizația Mondială a Sănătății și CDC au îndemnat publicul să fie atenți la febră, tuse uscată și dificultăți de respirație.
Apoi au venit rapoarte ciudate despre oameni care și-au pierdut simțul gustului și al mirosului. Și au existat cazuri sporadice de probleme gastro-intestinale, cum ar fi diareea.
Ce știm despre COVID-19: Ceea ce știm despre coronavirus continuă să se schimbe. Iată toate lucrurile pe care este posibil să le fi ratat.
Un alt fenomen mai recent: leziuni violete sau albastre pe picioarele și degetele de la picioare ale unui pacient, care apar cel mai frecvent la copii și adulți tineri, denumite „degetele de la picioare COVID”.
Deși experții nu pot identifica afecțiunea, unii au emis ipoteza că ar putea fi o inflamație în exces, o coagulare a vaselor de sânge sau o tulburare trombotică cunoscută sub numele de purpură fulminans.
„Raportul nostru arată o creștere de șapte ori a incidenței accidentului vascular cerebral brusc la pacienții tineri în ultimele două săptămâni. Majoritatea acestor pacienți nu au antecedente medicale și au fost acasă fie cu simptome ușoare (sau în două cazuri, fără simptome) de COVID, „, a spus Oxley, neurochirurg la Mount Sinai Health System din New York.
Contribuie: Adrianna Rodriguez
Pe măsură ce Statele Unite adaugă un nou caz de coronavirus în fiecare secundă, spitalele din West Texas până în Wisconsin sunt copleșite de numărul în creștere de americani grav bolnavi.
În multe cazuri, nu lipsa paturilor de spital, a terapiilor sau a echipamentelor îi îngrijorează pe manageri pe fondul creșterii economice, cu peste 229.000 de decese din cauza COVID-19 în SUA. Este vorba de personalul epuizat și epuizat al spitalelor, necesar pentru a avea grijă de cei care au nevoie de viață. tratament de sustinere.
Șeful Asociației Spitalelor din Utah a avertizat săptămâna aceasta că situația devine atât de gravă, încât spitalele de acolo ar putea avea nevoie în curând să raționeze îngrijirea. Spitalele din Dakota de Nord și de Sud caută întăriri de personal pentru îngrijirea pacienților din unitățile de terapie intensivă aglomerate. Și în Wisconsin, spitalele deschid aripi de UTI improvizate, chiar dacă caută cu disperare asistente și alți clinicieni pentru personalul instituțiilor.
„Putem continua să transformăm spațiul de terapie intensivă”, a spus Jeffrey Pothof, un medic al camerei de urgență din Madison, Wisconsin. „Dar constrângerea va fi personalul… acesta este lucrul care ne îngrijorează cel mai mult acum.”
Peste 536.000 de americani au fost testați pozitiv pentru coronavirus într-o perioadă de șapte zile încheiată joi, un nou record de o săptămână. Alți peste 46.000 au fost internați în spital până joi. Și poate și mai îngrijorător, ponderea cazurilor pozitive crește în 41 de state – un semn că cazurile sunt în creștere.
Înrăutățirea focarului, alimentată de oboseala de coronavirus a americanilor și de purtarea inconsecventă a măștilor și distanțarea, înseamnă că spitalele au nevoie de mai mulți medici, asistente și terapeuți pentru a ocupa turele. Nu numai că spitalele au nevoie de lucrători suplimentari pentru a face față creșterii, dar trebuie și să înlocuiască turele atunci când personalul lor este bolnav sau în carantină.
Dar, în condițiile în care virusul se accelerează în atât de multe state în același timp, spitalele din întreaga țară folosesc același grup limitat de asistente medicale de călătorie, terapeuți și alți clinicieni care semnează contracte pentru a ocupa ture temporar.
Creșterea cazurilor din Phoenix în iunie și iulie a făcut din al cincilea oraș ca mărime al națiunii epicentrul unui val de vară care s-a răspândit în alte state Sunbelt. Deoarece cazurile erau în mare parte sub control în altă parte, Arizona a recrutat asistente medicale de călătorie și terapeuți respiratori din afara statului pentru a ocupa temporar schimburile în unitățile aglomerate de UTI.
CEO-ul Banner Health, Peter Fine, se îngrijorează că spitalele nu pot depinde din nou de personalul temporar.
„Adevărata problemă este epuizarea personalului”, a spus Fine. „Este un fenomen foarte real și, cu o erupție la nivel național, nu ne mai putem baza pe personalul contractat pentru a ne salva.”
Agențiile de personal care plasează asistente medicale de călătorie în spitale și clinici spun că nu au fost niciodată mai ocupate. În ultimele patru săptămâni, RN Network, parte a CHG Healthcare din Salt Lake City, a înregistrat o creștere cu 130% a cererilor de personal, a declarat purtătorul de cuvânt Chad Saley.
Spitalele din aproape fiecare stat recrutează asistente medicale contractuale pentru a ocupa ture. Și acele locuri de muncă determinate de pandemie plătesc adesea „rate de criză” care măresc compensarea cu 20% până la 30% peste ratele normale, în special pentru locurile de muncă solicitate, cum ar fi asistentele medicale cu experiență în UTI.
Chiar și asistentele cu normă întreagă părăsesc locurile de muncă din spital pentru a face concerte profitabile cu companii de turism, a spus Saley. Ei pot câștiga un salariu suplimentar și râvni la aventură fără angajamentul pe termen lung al unui post de personal.
„Sunt mult mai multe locuri de muncă decât am putea ocupa vreodată singuri”, a spus Saley.
Host Healthcare, o agenție de personal pentru îngrijirea sănătății cu sediul în La Jolla, California, a declarat că cererile din partea spitalelor s-au dublat față de acum un an.
„Impingând frontierele”: Cozi lungi pentru teste COVID, laboratoarele stresate întârzie rezultatele pe măsură ce cererea crește
Nu numai că spitalele trebuie să recruteze lucrători pentru a avea grijă de cei mai bolnavi pacienți, ci unii văd cerere în alte zone ale spitalului. Spitalele au oprit operațiunile care nu erau de urgență în primele săptămâni ale pandemiei. Când acele intervenții chirurgicale elective s-au reluat pe măsură ce statele au relaxat restricțiile, spitalele au avut nevoie de mai mulți lucrători.
Pe lângă posturile de terapie intensivă, Host ocupă locuri de muncă la unitățile medico-chirurgicale, de recuperare postoperatorie și de telemetrie pentru a monitoriza de la distanță semnele vitale ale pacienților.
Toate aceste solicitări suplimentare înseamnă că asistentele de călătorie pot cere salarii mai mari. Călătorii pot câștiga în cinci până la șase luni cât câștigă o asistentă medicală într-un an, potrivit lui Gerald Cohen, directorul executiv de formare și dezvoltare al Host.
„Nu am văzut niciodată o cerere ca aceasta”, a spus Cohen.
În Dakota de Nord, unde cazurile de COVID-19 pe cap de locuitor sunt printre cele mai mari din țară, statul a direcționat 10 milioane de dolari în bani federali către cele mai mari șase sisteme spitalicești ale statului. Scopul: ajuta spitalele care trebuie să plătească taxe profitabile de asistență medicală de călătorie, precum și alte cheltuieli de personal, a spus Tim Blasl, președintele Asociației Spitalelor din Dakota de Nord.
Aproape unul din cinci pacienți din spitalele din Dakota de Nord are COVID-19, cea mai mare pondere a acestor pacienți din țară. Dakota de Sud are a doua cea mai mare pondere de pacienți spitalizați cu coronavirus, urmată de Montana și Wisconsin, conform datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA .
Deoarece Dakota de Nord a fost printre primele state afectate de creșterea actuală, spitalele s-au mobilizat devreme pentru a angaja asistente medicale de călătorie, terapeuți și alți lucrători de contact. Angajații actuali ai spitalului au făcut schimburi suplimentare și au lucrat ore lungi pentru a ține pasul cu cerințele.
Acest salt timpuriu în angajarea lucrătorilor contractuali înseamnă că statul ar putea avea un avantaj prin asigurarea suficientă forță de muncă, a spus Blasl.
Totuși, călătorii au opțiuni și condițiile extreme de iarnă din statele Upper Plains vor obliga asistentele și clinicienii să caute în alte state?
"Concurăm cu alte spitale, cu alte state, în ceea ce privește personalul. Este foarte, foarte scump", a spus Blasl. „Când intri în sezonul de iarnă, devine poate mai mult o provocare? S-ar putea. Cheltuim o mulțime de dolari pe forța de muncă contractată. Probabil că nu este diferită de alte spitale din toată țara”.
„Situație dificilă”: cel mai mare expert în boli infecțioase al națiunii avertizează despre o creștere a cazurilor de coronavirus
Spitalele din Wisconsin se luptă să țină pasul cu creșterea numărului de cazuri acolo. Statul a deschis un spital de campanie langa Milwaukee pentru a trata cazurile in exces.
Pothof, profesor asistent de medicină de urgență la Universitatea din Wisconsin, Școala de Medicină și Sănătate Publică și director de calitate la UW Health din Madison, a declarat că spitalul său încearcă să se ocupe de un număr tot mai mare de pacienți bolnavi. Aproximativ unul din trei pacienți cu COVID-19 internați în spital sunt „super bolnavi” și au nevoie de îngrijiri de terapie intensivă, a spus el.
Spitalul plănuia să deschidă o nouă unitate de terapie intensivă în noiembrie, dar cu cazurile în creștere, spitalul a început să mute pacienții la noua unitate în această săptămână. De asemenea, a transformat o altă unitate medicală în spațiu de terapie intensivă.
Dincolo de spațiu și echipamente, aceste unități au nevoie de muncitori. O asistentă medicală dintr-o unitate de terapie intensivă normală poate avea grijă de doi pacienți, dar cei mai bolnavi pacienți cu COVID-19 au nevoie de atenție non-stop. Unele sunt conectate la aparate de bypass pentru inimă și plămâni și trebuie monitorizate în mod constant, așa că există o asistentă pentru fiecare pacient de UTI cu COVID.
Spitalul a contactat agenții de asistență medicală de turism și, de asemenea, a căutat în propriile sale rânduri. Unele asistente care lucrează în ambulatoriu au experiență în spital și pot ocupa unele ture.
Totuși, găsirea de asistente de UTI și alți lucrători sanitari limitează numărul de pacienți grav bolnavi pe care spitalul îi poate gestiona.
„Aproape fiecare asistentă care își dorește un loc de muncă chiar acum în Statele Unite are un loc de muncă”, a spus Pothof. „Personalul este cel care mă ține cel mai mult treaz noaptea”.
„O stare de urgență în creștere”: județul El Paso ordonă închidere pentru 2 săptămâni pe fondul creșterii COVID-19
În El Paso, Texas, un judecător a încercat să forțeze mâna comunității, ordonând închiderea de două săptămâni a afacerilor neesențiale. Spitalele orașului sunt la capacitate maximă, iar lucrătorii medicali sunt epuizați în timp ce județul se confruntă cu un număr record de cazuri.
Experții în boli infecțioase spun că presiunea necruțătoare a noilor cazuri și a personalului obosit al spitalelor reprezintă o nouă fază a pandemiei. Spre deosebire de zilele anterioare ale pandemiei, mai puține spitale vor putea prelua transferuri de pacienți din comunitățile puternic afectate.
„Este ceva mai răspândit decât focarele care au avut loc în episodul Sunbelt în vară sau în nord-est în primăvară”, a spus dr. Amesh Adalja, un savant senior la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății. „Acest lucru subliniază doar necesitatea de a controla acest virus”.
Ken Alltucker este pe Twitter ca @kalltucker sau poate fi trimis prin e-mail la alltuck@usatoday.com
Coronavirusul a schimbat radical viața în Statele Unite cu o viteză uluitoare în ultimele trei luni, iar înțelegerea noastră despre virus se schimbă la fel de repede.
Peste 2,5 milioane de cazuri au fost confirmate în întreaga lume, iar SUA au raportat mai multe decât orice altă națiune. O mare parte a țării trăiește acum sub ordine de a rămâne acasă, afectând economia și făcând milioane de americani să-și piardă locurile de muncă.
În același timp, oficialii din domeniul sănătății publice adaptează adesea politicile, pe măsură ce noi cercetări dezvăluie mai multe despre virus și simptomele acestuia. Se întâmplă într-un ritm care poate fi uluitor și confuz pentru omul obișnuit.
Pentru a vă ajuta să fiți la curent cu toate schimbările, iată o listă curentă a ceea ce știm despre noul coronavirus și boala pe care o provoacă, COVID-19:
Când Organizația Mondială a Sănătății și CDC au avertizat pentru prima dată despre noul coronavirus, au îndemnat publicul să fie atent la aceste trei simptome principale: febră, tuse uscată și dificultăți de respirație.
Au existat unele rapoarte de probleme gastrointestinale, cum ar fi diareea, dar aceste simptome par a fi rare.
De atunci, medicii au reușit să identifice mai multe simptome la pacienți.
Există acum șase simptome noi pe care CDC le avertizează ar putea fi semne ale coronavirusului: frisoane, tremurări repetate cu frisoane, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gât și pierderea gustului sau a mirosului.