Call us:

+268 79437981

Blog Details

10 Beneficiile ciclismului

10 Beneficiile ciclismului

Ciclismul este un tip de activitate aerobă cu impact scăzut care poate beneficia de sănătatea și starea de fitness a unei persoane. Este un exercițiu util pe care mulți oameni îl pot încorpora în viața lor de zi cu zi ca mod de transport, activitate casual sau sport competitiv. Deoarece este relativ ușor de pornit și potrivit pentru majoritatea nivelurilor de fitness, este o activitate fizică populară.

Efectuarea unei activități fizice regulate, cum ar fi ciclismul, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii le pot face pentru ei bunăstare.

Multe orientări recomandă ca, pentru beneficii substanțiale pentru sănătate, adulții să încerce să efectueze 150–300 sau 75-150 minute de activități aerobice moderate sau viguroase pe săptămână. Statele Unite, mai mulți oameni ca niciodată sunt acum pe bicicletă, iar experții continuă să lege ciclismul cu fitness îmbunătățit și riscuri mai mici ale anumitor afecțiuni.

Acest articol va discuta despre beneficiile pentru sănătate ale ciclismului, precum și riscurile și riscurile și riscurile Precauții de siguranță pe care oamenii ar trebui să le ia în considerare atunci când fac acest lucru.

Lista beneficiilor pentru sănătate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca adulții să efectueze cel puțin 150 de minute de activitate fizică aerobă moderată, astfel ca ciclism, în fiecare săptămână.

Cercetarea indică faptul că ciclismul poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv următoarele.

1. Sănătate cardiovasculară

Mulți cercetători notează că ciclismul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii. De exemplu, un studiu din 2017 sugerează că persoanele care fac ciclism pentru a experimenta beneficii notabile pentru sănătate, inclusiv funcționarea cardiovasculară îmbunătățită.

În plus față de un risc mai mic de 46% de a dezvolta boli cardiovasculare, navetiștii care ciclu la muncă au, de asemenea, un risc mai mic de 52% de a muri de afecțiune.

Rezultatele studiului De asemenea, indică faptul că, precum și îmbunătățirea sănătății inimii, ciclismul la muncă poate reduce riscul de a dezvolta cancer.

2. Tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare la unele persoane. Unii experți sugerează că activitatea fizică, cum ar fi ciclismul, ar putea fi terapia primară pentru a preveni aceste afecțiuni.

Ciclismul poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale pe o perioadă de timp. Revizuirea de mai sus notează că, după 3 luni, tensiunea arterială se poate reduce cu 4,3%și că, după 6 luni, se poate reduce cu 11,8%.

Un studiu din 2017 adaugă că ciclismul este o metodă eficientă pentru scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu diabet de tip 2.

3. Gestionarea greutății

O revizuire sistematică din 2019 indică faptul că ciclismul este un exercițiu util pentru a ajuta la reducerea grăsimii corporale și a masei corporale. Dacă o persoană dorește să slăbească, a avea o dietă bună și a obține un exercițiu adecvat sunt atât vitale.

Ciclismul poate ajuta o persoană să -și gestioneze greutatea, deoarece crește rata metabolică, construiește mușchi și arde grăsimea corporală. De asemenea, este adaptativ, ceea ce înseamnă că o persoană poate schimba lungimea și intensitatea exercițiului pentru a le potrivi.

dovezi sugerează că, pe baza tipului de corp al unei persoane, acestea pot arde până la 300 de calorii pe oră cu ciclism moderat. Dacă o persoană crește intensitatea, poate arde și mai multe calorii în mai puțin timp.

4. Sănătatea pulmonară

Ciclismul poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății cardiorespiratorii. Un studiu mai vechi, din 2011, notează că ciclismul pentru aproximativ 170-250 de minute pe săptămână poate îmbunătăți mult sănătatea pulmonară.

Un articol subliniază că exercițiile fizice, cum ar fi ciclismul este important pentru a menține plămânii sănătoși atât pentru persoanele cu și fără o afecțiune pulmonară.

Alte cercetări notează, de asemenea, că activitatea fizică poate ajuta sistemul imunitar să protejeze o persoană de infecții respiratorii, cum ar fi SARS-CoV-2, care provoacă CovID-19.

Ciclismul regulat poate ajuta, de asemenea, la promovarea funcției pulmonare la cei cu o afecțiune pulmonară. De exemplu, persoanele cu boală pulmonară obstructivă cronică pot încorpora ciclismul ca parte a programului lor de reabilitare pulmonară.

5. Sănătate mintală

Într -un eșantion de peste un milion de oameni din S.U.A., exercițiile fizice precum ciclismul a fost legat de o sănătate mintală îmbunătățită.

Un studiu din 2019 evidențiază, de asemenea, o legătură între cele două, precum și îmbunătățiri ale unor funcții cognitive.

Pe lângă îmbunătățirea funcției cognitive, exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea anxietății și depresiei.

6. Niveluri de fitness

Multe orientări recomandă efectuarea de exerciții aerobice regulate, cum ar fi ciclismul, mersul, alergarea sau înotul. Ciclismul poate fi deosebit de util pentru fitness, deoarece oamenii pot schimba intensitatea pentru a se potrivi ce este medicamentul alkotox nevoilor lor.

un studiu din 2017 sugerează că persoanele care ciclu deseori sau care încorporează ciclismul în activitățile lor fizice sunt de obicei mai potrivite decât persoanele care fac Alte activități fizice.

Același studiu observă, de asemenea, că aproximativ 90% dintre persoanele care ciclau să lucreze ating ghiduri de activitate fizică.

7. Ciclismul cu impact scăzut

este o formă de impact scăzut de exercițiu, ceea ce îl face o alegere sigură pentru adulții în vârstă și persoanele cu articulații slabe sau deteriorate.

Chirurgii ortopedici pot recomanda ciclismul pe suprafețe de nivel sau în interior după intervenții chirurgicale, cum ar fi artroplastia totală a șoldului și a genunchiului. Natura cu impact scăzut a exercițiului poate găzdui o varietate de răni și dizabilități, permițând în același timp unei persoane să fie activă.

8. Ciclismul ecologic

este cel mai durabil mod de transport urban și nu provoacă practic daune de mediu. De asemenea, ciclismul ocupă puțin spațiu și este economic pentru bicicliști și infrastructură publică. Acest lucru îl face din punct de vedere ecologic, social și din punct de vedere economic.

9. Echilibrul și coordonarea

Ciclismul poate stimula regiunile motorii din sistemul nervos central și poate activa cortexul cerebral, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea învățării motorii și a echilibrului.

Drept urmare, experții pot recomanda ciclismul ca parte a unui program eficient de reabilitare pentru persoanele care se confruntă cu probleme de echilibru și probleme cu mersul pe jos.

Ciclismul poate ajuta, de asemenea, o persoană să -și îmbunătățească stabilitatea de bază, ceea ce poate ajuta la prevenirea rănilor.

10. Ușor de ridicat

Ciclismul este, de asemenea, un tip relativ ușor și accesibil de activitate fizică pentru a începe. Nu necesită abilități majore și combină mobilitatea cu activitatea fizică, ceea ce o face accesibilă segmentelor mari ale populației.

Oamenii pot încorpora, de asemenea, ciclismul în viața lor în multe feluri, cum ar fi acasă pe un ciclu interior, ca metodă de naveta sau ca timp.

Riscuri și siguranță

Multe persoane evită ciclismul din cauza problemelor de siguranță. Cu toate acestea, există diverse modalități de a face ciclismul mai sigur și mai puțin stresant, inclusiv:

  • Obținerea de sfaturi de la un medic: persoanele cu anumite afecțiuni medicale pot avea îngrijorări cu privire la starea lor de fitness, sănătatea lor, accidentele sau Căderea de pe bicicletă. Poate fi recomandabil să discute despre siguranța ciclismului cu un medic. De asemenea, pot considera ciclismul interior blând ca o alternativă mai sigură.
  • Purtând o cască: Când mergeți cu bicicleta în aer liber, cercetările sugerează că purtarea unei cască reduce riscul de a suferi leziuni severe la cap într -un accident de bicicletă cu aproximativ 50%. Articolele vestimentare includ adesea culori strălucitoare și materiale reflectorizante, care ajută bicicliștii vizibili pentru șoferi. De asemenea, prezintă țesături cu fibre pentru a controla transpirația umidității, ceea ce poate preveni apariția. De asemenea, pantalonii scurți pentru biciclete au adesea un tampon gros pentru a oferi amortizare și a preveni apariția.
  • Alegerea unei biciclete adecvate: o persoană ar trebui să încerce să găsească o bicicletă potrivită pentru ei și care pune mai puțin stres asupra corpului, cum ar fi Ca bicicletă confortabilă. Există multe variații ciclice disponibile, iar experții la un magazin de biciclete pot fi capabili să ajute la sugestia unei biciclete adecvate pentru o persoană.
  • Asigurarea unei poziții bune: precum și alegerea unei biciclete adecvate, oamenii ar trebui să aleagă, de asemenea, o poziție de bicicletă adecvată, deoarece acest lucru poate ajuta la prevenirea accidentării și la îmbunătățirea performanței.
  • Folosind o șa căptușită : Șa seturi care se referă la presiune pot susține organismul și pot preveni orice amorțeală, furnicături sau disconfort.
  • Minimizarea expunerii la poluare: Deși beneficiile ciclismului depășesc riscurile de expunere la poluarea aerului, o persoană poate lua în continuare măsuri Pentru a reduce aceste riscuri dacă sunt preocupați de ele. De exemplu, pot alege rutele mai puțin poluate și pot evita traficul de ore de grabă.

Rezumatul

Ciclismul oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, iar exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea riscului din multe condiții grave și prelungește durata de viață. De exemplu, ciclismul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, pulmonare și mentale.

Ciclismul este, de asemenea, o activitate adecvată pentru majoritatea oamenilor și una pe care mulți indivizi o pot adăuga la rutina lor zilnică. De asemenea, oamenii pot lua măsuri de siguranță pentru a face ciclismul mai sigur, cum ar fi purtarea echipamentelor de siguranță, alegerea unei biciclete adecvate și ciclismul în zone cu mai puțină poluare a aerului.

  • Cardiovascular/cardiologie
  • Obezitate / Pierdere în greutate / Fitness
  • Medicină sportivă / fitness

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociațiile. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Compare Properties
Add properties to compare.