Call us:

+268 79437981

Blog Details

Какво да знаем за колагеновите добавки

Какво да знаем за колагеновите добавки

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

колагенът е един от най -изобилните протеини при бозайниците. Той е отговорен за няколко биологични функции, една от които е да се осигури структурна подкрепа в съединителната тъкан, мускули и кожа.

колагенът е протеинът, отговорен за еластичността на кожата. Той също играе роля в здравето на ставите и костите.

Човешките тела създават колаген естествено. С течение на времето обаче производството на този протеин се забавя.

В резултат на това кожата на човек започва да губи част от способността си да отскача обратно във форма, процес, който мнозина наричат ​​„еластичност“. Тъй като това се случва, бръчките започват да се образуват.

Въпреки че определени храни, като костен бульон, съдържат колаген, хората, които искат кожа без бръчки или други ползи за здравето, често търсят добавки, за да увеличат приема на колаген.

какви са те, работят ли и как?

Много хора вземат добавки за колаген, за да добавят повече колаген към диетата си.

Повечето добавки на колаген преминават през The Процес на хидролизиране. Това означава, че производителят е счупил колагена в добавките надолу на пептиди, което улеснява абсорбирането и използването на тялото.

добавките на колагена са достъпни под формата на таблетки, капсули и прахове. Много от тях са достъпни за закупуване онлайн.

Независимо дали добавките на колаген или не са ефективни, зависи от това, за което човек използва колаген.

Има няколко потенциални ползи за здравето, които предлагат колаген добавки. Учените обаче не са проучили напълно всички предполагаеми ползи.

Също така, както при всяка добавка, Администрацията по храните и лекарствата (FDA) не оценява твърденията, които една компания прави колко добре работи техният колаген продукт.

Въпреки това, някои от потенциалните ползи за здравето от колагеновите добавки включват:

По -добро здраве на кожата

Някои хора, които приемат колагенни добавки, търсят да подобрят външния вид и цялостно здраве на кожата им.

Мнозина смятат, че добавките на колаген могат да помогнат за намаляване на ефектите от стареенето, като например добавяне на влага към кожата, намаляване на бръчките и подобряване на еластичността.

Какво казват проучванията?

https://harmoniqhealth.com/bg/reduslim/ Има някои доказателства, които да подкрепят тези твърдения. Например, в проучване в списанието за медицинско хранене и хранителни продукти, няколко жени изпиха смес, съдържаща различни витамини, минерали, хидролизиран колаген и хиалуронова киселина.

Проучването показва, че в сравнение с тези в контрола Група, жените, които пиеха тази смес, намалиха значително дълбочината на бръчките си. Кожната хидратация и еластичност на участниците също се подобриха значително.

Друго подобно проучване в списанието Skin Pharmacology and Physiology разглежда ефектите на добавките на колаген върху женската кожа.

В това проучване, Жените взеха или колагенова добавка или плацебо за 8 седмици. След тези 8 седмици жените, които са взели добавката, са имали по -висока еластичност и нива на влага.

Има твърдения, че колагенът може да помогне за предотвратяване на кожни състояния като акне. Подобни твърдения обаче все още нямат научни доказателства, които да ги подкрепят.

За по-задълбочени ресурси за витамини, минерали и добавки посетете нашия специализиран център.

Подобрено здравето на ставите

Като старее човек, ставите им започват да се разграждат. По -специално, гъбата хрущял на ставите започва да се износва.

Има някои доказателства, които предполагат, че добавките на колаген могат да помогнат за възстановяване или предотвратяване на влошаването на хрущяла в ставите.

Какво казват проучванията?

Един преглед на изследването на добавката на колаген установява, че използването на хидролизирани добавки с колаген помага за насърчаване на здравето на ставите и потенциално възстановяване на някаква кост на костите при хора с остеопороза и остеоартрит.

Прегледът също показа, че помага за намаляване на болката в ставите.

Повишена мускулна маса

Има някои доказателства, които предполагат, че използването на добавки с колаген може да помогне за увеличаване на мускулната маса.

Какво казват проучванията?

Малко проучване на 53 мъже разкри положителните ефекти от приемането на колагенови добавки при упражнения. Проучването на участниците взе 15 грама (ж) колаген или плацебо хапче на ден.

Участниците се занимаваха с редовни упражнения в продължение на 12 седмици. В края на този период тези, които взеха добавките на колагена, показаха увеличение на мускулната маса и силата, които бяха значително по -изразени, отколкото при тези, които приемат плацебо хапче.

Изследователите теоретизират, че колагенът спомага за стимулиране на производството От протеините, отговорни за растежа на мускулите.

Въпреки че това проучване е обещаващо, са необходими повече изследвания, за да се определят напълно положителните ефекти, които колагенът може да има върху растежа на мускулите.

предотвратява загубата на костна

предотвратява загубата на кост

Collagen makes up a significant amount of bone structure and helps keep the bones strong.

As a person ages and collagen production slows, bones can become weaker as the person loses the collagen necessary to Дръжте костите силни и подкрепени.

Това може да доведе до разработване на състояния като остеопороза.

Какво казват изследванията?

Има някои доказателства да се предположи, че приемането на колаген може да помогне за предотвратяване на влошаването на костната плътност и здравина.

f Или например, едно малко проучване накара жените да приемат или добавки от калций или калций и колаген за 1 година.

Изследователите установяват, че жените, приемащи калция и колаген, имат по -ниски нива на протеин, отговорни за разграждането на костите В кръвта им.

Необходими са допълнителни изследвания, за да се докажат напълно ефектите, които колагенът има върху насърчаването на силни кости, обаче.

поддържа здравето на сърцето

вземане на колагенови добавки Може също така да помогне за поддържане на здрава сърдечно -съдова система.

Какво казват проучванията?

В малко проучване на 30 участници, половината взе 16 g колагенов трипептид в продължение на 6 месеца. Тази група наблюдава значително намаляване на сковаността на артерията и намаляване на липопротеина им с ниска плътност или „лоши“, холестерол.

Намаляването на сковаността на артериите може да помогне за насърчаване на здравето на сърцето. Необходими са обаче повече изследвания, за да се докажат ефектите на колагена при подпомагане на здравето на сърцето.

Други потенциални ползи

Има и твърдения, че колагенът може да осигури допълнителни ползи за здравето. Тези твърдения обаче нямат подкрепа от научни изследвания.

Някои други потенциални неща, с които колагенът може да помогне, включват:

 • Поддържане на здравословно черво
 • maintaining a healthy weight
 • reducing anxiety
 • improving mood
 • promoting healthy nail and hair growth

Types and how За да ги използвате

колагеновите добавки се предлагат в различни видове. Човек трябва да избере добавката, която най -добре поддържа целите им при избиране на тип колаген.

Следните са най -често срещаните видове колаген, който човек може да намери в магазините или онлайн:

 • тип 1: Това е един от най -изобилните видове, присъстващи в човешкото тяло и помага за поддържане на здравата кожа.
 • Тип 2: Това присъства предимно в хрущяла и може да помогне за насърчаване на здравето на ставите.
 • Тип 3: Този тип също помага за насърчаване на здравето на кожата чрез подобряване на еластичността.
 • Тип 5: Този тип спомага за насърчаване на растежа на плацентата при бременни жени.
 • Тип 10 : Този тип се среща и при хрущяла и спомага за насърчаване на здравето и развитието на костите.

Повечето добавки ще съдържат няколко от тях и евентуално други видове колаген.

Също така също , в много случаи колагенът е хидролизиран. Претърпявайки процеса на хидролизиране, прави колагена по -лесен за абсорбирането на тялото.

странични ефекти

Приемането на колаген добавки като здравен професионалист като цяло е безопасно.

Човек Трябва винаги да говори с лекаря си, преди да започне нови добавки или да увеличи използването на съществуваща добавка.

Като цяло, страничните ефекти на добавките на колаген са леки и могат да включват:

 • Общо чувство на тежест в стомаха
 • обриви

В противен случай при повечето възрастни приемането на колаген не трябва да представлява значителни рискове за здравето.

Подходящи ли са за вегани и вегетарианци?

Повечето добавки за колаген не са веган или вегетариански. Производителите са склонни да ги произвеждат, използвайки костите и протеините на животните.

Въпреки това са налични някои варианти на вегански и вегетариански колаген. Веганските опции може да не са достъпни навсякъде, но много от тях са достъпни онлайн.

Човек може също да използва колагенови добавки, докато следва план за диета на кето. Подобно на веганските опции, човек може да иска да потърси добавка за колаген, която конкретно има за цел да подкрепи кето диетата.

Резюме

Много хора знаят колаген за ролята му в подкрепа на здравето на кожата. и жизненост. Това обаче може да помогне и за популяризиране на други области на здравеопазването, като кост, съвместно и здраве на сърцето.

Хората могат да консумират колагенови добавки, които купуват от редица онлайн и местни магазини, и обикновено могат да намерят колагени Тип, който съответства на техните специфични хранителни нужди.

За повечето хора приемането на колаген не трябва да има големи ефекти или последици за здравето.

 • Кости/ортопедия
 • Хранене/диета
 • Допълнителната медицина/алтернативна медицина

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Compare Properties
Add properties to compare.